Media

Aleko Miho, biolog / Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës

Mjedisi shqiptar në udhëkryq – çfarë mund të përmirësohet

Nga Aleko Miho Rruga e ndjekur në gjithë këtë periudhë tranzicioni për shfrytëzimin e pasurive natyrore dhe mbrojtjen e mjedisit ...
Lexoni Me Teper
Capture3

Dy specie të reja në Vjosë – mediat raportojnë

Gjetjet nga puna kërkimore e shkencëtarëve në lumin e Vjosës janë bërë publike në një konferencë për shtyp të mbajtur ...
Lexoni Me Teper
Capture3

Lugina e Gashit dhe Rrajca: Trashëgimi botërore të mbrojtura nga UNESCO

Lugina e Gashit në Alpet e Shqipërisë dhe Rrajca në Parkun Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, me pyjet e vjetra të Ahut janë ...
Lexoni Me Teper
GSH-fushata-ecoalbania-seniorii

Monitorimi i fushatës elektorale: premtimet e kandidatëve për Tiranën

Mjedisi dhe efiçenca e energjisë në fokus. Vazhdon monitorimi i programeve dhe takimeve elektorale të partive kryesore në vend. Më ...
Lexoni Me Teper
Capture

Gazeta Shqiptare: Platformat, ambientalisti Mato: Partitë po neglizhojnë mjedisin, asgjë për zhvillimin e gjelbër

Nga Ola Mitre Tridhjetë organizata mjedisore, të shpërndara në të gjithë vendin, japin alarmin se mbi 70% e partive politike ...
Lexoni Me Teper
ssa

Mediat raportojnë: Konferencë “Rrugëtimi për mbrojtjen e lumit Vjosa dhe sfida për të ardhmen”

 Në konferencën për shtyp, të organizuar nga EcoAlbania në Tiranë, është diskutuar për problematiken e HEC-eve në lumin e Vjosës ...
Lexoni Me Teper
Captureaa

Rihapja e koncensionit të Kalivaçit shuan shpresat për një Vjosë pa hidrocentrale

Qeveria shqiptare ka anuluar punimet e hidrocentralit të Kalivaçit nga kompania Kalivaçi Green Energy e biznesmenit italian Becchetti, megjithatë Ministria ...
Lexoni Me Teper
mjedisore-divjake-600x338

Resorti i Mabetex kërcënon Parkun Kombëtar “Divjakë – Karavasta”

28.05.2017, Divjakë. Në një konferencë për shtyp në lagunën e Divjakës, disa shoqata mjedisore,  kanë kundërshtuar ndërtimin e resortit nga ...
Lexoni Me Teper
Loading...