Iniciativa

SONY DSC

Edukim mjedisor me të rinjtë në Lëpushë

Lëpushë, Shkodër, Gusht 2017. Për herë të tretë këtë vit, EcoAlbania ishte pjesë e shkollës verore të mbajtur në Alpet e Shqipërisë, organizuar nga Balkan Peace Park Project. Gjatë pesë ditëve të shkollës verore në datat 14 deri më 18 ...
Lexoni Më Tepër…
14199554_1091092010976636_4698476602766205821_n

Formalizohet Grupimi “Të mbrojmë lumenjtë”

Grupimi “Të mbrojmë Lumenjtë” edhe pse jo-formalisht ka filluar të operojë si i tillë që në 2015 duke koordinuar aksione të përbashkëta: lobimi, advokimi, reagimi qytetar etj përkundrejt bumit të madh të ndërtimeve të Hece-ve. Në dekadën e fundit nisur ...
Lexoni Më Tepër…
IMG_0868

Edukimi Mjedisor në alpe 2016

Ekipi i EcoAlbania-s në bashkëpunim me Administratën e Zonave të Mbrojtura të Qarkut Kukës iu bashkua edhe këtë vit projektit Balkans Peace Parks (B3P) për të zhvilluar aktivitete edukuese me fëmijët e luginës së Valbonës dhe të fshatit Lëpushë në ...
Lexoni Më Tepër…
FoV5

Takimi i Miqve të Vjosës

Miqtë e Vjosës u mblodhën sërish këtë muaj për të biseduar mbi problematikën e ndërtimit të HEC-eve në lumin e fundit të egër në Evropë. Në çdo takim bashkohen miq të rinj të cilët angazhohen të mbështesin nismën për mbrojtjen ...
Lexoni Më Tepër…
Vjosa_dunat

Njëra dorë nuk di se çfarë bën tjetra

Mbështetje për lëvizjen: PRO Nartës - JO Naftës Nga Prof. A. Miho* Nga shqetësimi i ngritur nga disa organizata mjedisore në vend jemi vënë në dijeni këto ditë për Vendimin e Këshillit Kombëtar të Territorit që jep leje për një ...
Lexoni Më Tepër…
IMG_3565

Trofta e malit, krenaria e Valbonës

Alpet e Shqipërisë dhe banorët e tyre bujar na mirëpritën këtë verë në Valbonë. Ekipi i EcoAlbania-s iu bashkua projektit Balkans Peace Parks (B3P) për të zhvilluar aktivitete edukuese me fëmijët e luginës së Valbonës. Do të shkonim në Valbonë ...
Lexoni Më Tepër…
Loading...