Aktivitete

During the roundtable with representatives of construction businesses, Association of constructors, representatives of central and local government, and experts. © V. Kabilli/EcoAlbania

Efiçenca energjetike mbledh në tryezë bizneset e ndërtimit

Ditën e premte, më 15 dhjetor 2017, EcoAlbania ka mbledhur së bashku në tryezën e diskutimit me temë “Efiçenca energjetike në ndërtesa” përfaqësues të bizneseve të ndërtimit, shoqatës së ndërtuesve, përfaqësues të qeverisjes qendrore dhe vendore, si dhe ekpertë të ...
Lexoni Më Tepër…
Nga e majta: Valbona Kuko, Drejtore e LëvizAlbania, Gjergj Buxhuku, Drejtor i Konfindustrisë, Mihallaq Qirjo, Universiteti i Tiranës dhe Drejtor i Qendrës Rajonale të Mjedisit (REC Shqipëri). Foto: Besjana Guri/EcoAlbania

Forumi i tretë kundër urbanizimit të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta

++Nevoja për veprime sinergjike në mbrojtjen e Parkut Kombëtar “Divjakë-Karavasta” nga urbanizimi bën bashkë shoqërinë civile dhe komunitetin shkencor++ Tiranë, datë 12 dhjetor 2017. Përfaqësues të OJF-ve mjedisore kombëtare dhe ndërkombëtare, ekspertë mjedisi, donatorë dhe aktivistë u mblodhën dje në ...
Lexoni Më Tepër…
Nga e majta në të djathtë: Ardian Shehu, gjeolog; Besnik aliaj, planifikues urban; Mihallaq Qirjo, Drejtor  Ekzekutiv i Qendrës Rajonale të Mjedisit, moderator i forumit; Valbona Kuko, Drejtore Ekzekutive e LëvizAlbania; Ols Lafe, aekeolog

Forumi i dytë Publik kundër urbanizimit të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta

Njoftim për shtyp nga Koalicioni i organizatave mjedisore në mbrojtje të PK Divjakë-Karavasta ++Mega Resorte -Mega Probleme! Ekspertët ngrenë alarmin: Po humbasim Parqet Kombëtare!++  Tiranë, datë 21 nëntor 2017. U zhvillua forumi i dytë publik mbi ndikimet negative të projektit ...
Lexoni Më Tepër…
Në panel nga e majta në të djathtë: Olsi Nika, EcoAlbania, Ola Mitre, moderatore, Ferdinand Bego, Ekspert i faunës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Taulant Bino, AOS © B.Guri

Projekti i Mabetex – Një kërcënim i heshtur për Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta

++Shoqëria civile kërkon parandalimin e shkatërrimit të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta nga projekti urbanizues me qëllim turizmin masiv ++   Tiranë, datë 9 Nëntor 2017. Në një forum të dedikuar diskutimit mbi ndikimet negative në mjedis të investimit urbanizues të Mabetex ...
Lexoni Më Tepër…
Poster_profile fb

Mos ma prek Vjosën-Koncert sensibilizues

Mos ma prek Vjosën! Xhevahiri i egër i Evropës. Koncert sensibilizues në mbrojtje të Lumit Vjosa Elina Duni |Eda Zari  Gent Rushi|Rob Luft| Vlashent Sata| Marsela Çibukaj|Linda Rukaj|Charles Lamouroux|Ermal Rodi| Florian Garcin|Emiljan Dhimo| Grupi Polifonik Lunxhëria|Grupi i Bënçës| Blerat & Besfort ...
Lexoni Më Tepër…
SONY DSC

STOP Urbanizimit të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta

Njoftim për Shtyp nga Grupimi i Organizatave Mjedisore për PK Divjakë-Karavasta. Tiranë, datë 14 prill 2017. Koalicioni i Shoqërisë Civile në Mbrojtje të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta shpreh shqetësimin e lartë në lidhje me propozimin për ndërtimin e një qendre urbane ...
Lexoni Më Tepër…
Loading...