Njoftime për shtyp

Foto: HEC-i “Rrapuni 3 & 4” në Shqipëri than tërësisht 4.5 km të shtratit të lumit poshtë digës, Qershor 2017. © Petr Hlobil

Studimi i fundit i Bankwatch: HEC-et e vegjël të financuar nga Evropa po shkatërrojnë peizazhet në Shqipëri

++ Dy HEC-e të financuar nga Bankat Evropiane po shkaktojnë dëme të konsiderueshme në natyrë dhe në jetesën e banorëve - janë këto gjetjet e një studimi të ri të publikuar sot nga rrjeti CEE Bankwatch Pragë, Tiranë, 20 Dhjetor, ...
Lexoni Më Tepër…
Vjosa merr mbështetje nga Konfederata e Industrive Shqiptare © Gernot Kunz

Konfederata e Industrive Shqiptare kërkon ndalimin e planeve të digave në lumin Vjosa

Kundërshtimi ndaj  hidrocentraleve të projektuara në lumin Vjosë po merr mbështetje të mëtejshme. Në një letër të hapur drejtuar Ministrit të Energjisë dhe Industrisë, Konfederata e Industrive Shqiptare bën thirrje për një moratorium të ndërtimit të digave në lumin Vjosë ...
Lexoni Më Tepër…
Nga e majta: Valbona Kuko, Drejtore e LëvizAlbania, Gjergj Buxhuku, Drejtor i Konfindustrisë, Mihallaq Qirjo, Universiteti i Tiranës dhe Drejtor i Qendrës Rajonale të Mjedisit (REC Shqipëri). Foto: Besjana Guri/EcoAlbania

Forumi i tretë kundër urbanizimit të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta

++Nevoja për veprime sinergjike në mbrojtjen e Parkut Kombëtar “Divjakë-Karavasta” nga urbanizimi bën bashkë shoqërinë civile dhe komunitetin shkencor++ Tiranë, datë 12 dhjetor 2017. Përfaqësues të OJF-ve mjedisore kombëtare dhe ndërkombëtare, ekspertë mjedisi, donatorë dhe aktivistë u mblodhën dje në ...
Lexoni Më Tepër…
Gjatë takimit të Komitetit të Përhershëm, Këshilli i  Europës, Strasburg: Ana Colovic-Lesoska (Eco-sense) prezanton rastin e Mavrovës © Aleksandra Bujaroska

Konventa e Bernës: Qeveria maqedonase duhet të ndalojë ndërtimin e hidrocentraleve në Parkun Kombëtar

Komiteti i Përhershëm i Konventës së Bernës në mbledhjen e tij të përvitshme, që u mbajt në datat 5-8 Dhjetor vendosi se planet për 17 hidrocentrale në Parkun Kombëtar të Mavrovës në Maqedoni duhet të pezullohen menjëherë. Komiteti i Përhershëm ...
Lexoni Më Tepër…
The updated map of the HPP-s in the Balkan Rivers © Fluvius

Studim i përditësuar mbi HEC-et: Cunami i HEC-eve në Ballkan po përshpejtohet

++ 2800 HEC-e të planifikuar, 187 në ndërtim dhe më shumë se 1000 prej tyre brenda Zonave të Mbrojtura++ Vjenë, Radolfzell, Tiranë 30.11.2017. Cunami i HEC-eve ka filluar të vijë rrotull, në studimin e  përditësuar të fushatës “Të shpëtojmë zemrën ...
Lexoni Më Tepër…
Nga e majta në të djathtë: Ardian Shehu, gjeolog; Besnik aliaj, planifikues urban; Mihallaq Qirjo, Drejtor  Ekzekutiv i Qendrës Rajonale të Mjedisit, moderator i forumit; Valbona Kuko, Drejtore Ekzekutive e LëvizAlbania; Ols Lafe, aekeolog

Forumi i dytë Publik kundër urbanizimit të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta

Njoftim për shtyp nga Koalicioni i organizatave mjedisore në mbrojtje të PK Divjakë-Karavasta ++Mega Resorte -Mega Probleme! Ekspertët ngrenë alarmin: Po humbasim Parqet Kombëtare!++  Tiranë, datë 21 nëntor 2017. U zhvillua forumi i dytë publik mbi ndikimet negative të projektit ...
Lexoni Më Tepër…
Loading...